Konkrétní provedení průzkumových prací v rámci vybrané komplexní pozemkové úpravy - Vávrová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá zpracováním průzkumových prací v rámci komplexní pozemkové úpravy. Vybranou oblastí je katastrální území Vlachovo Březí. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení a popsání částí pozemkových úprav. Detailněji jsou popsány jednotlivé oblasti průzkumových prací, jako jsou např. klimatické poměry či hospodářské využití území. Praktická část je zpracována v souladu s Metodickým návodem k provádění pozemkových úprav (Doležal, 2010). Na základě dostupných podkladů je popsána obecná charakteristika území. Těžištěm práce je vlastní terénní průzkum, kterým byl zjištěn skutečný stav využití území a dopravní dostupnost. Výsledkem je mapa skutečného stavu území zpracována v programu ArcGis jako podklad pro komplexní pozemkovou úpravu. Závěrem je navrhnuto doporučení pro zlepšení dosavadního stavu.
Performance of surveys within the complex land consolidation in the selected territory
Keywords: komplexní pozemková úprava; průzkumové práce; Vlachovo Březí; complex land consolidation; work of surveys; Vlachovo Březí