Alternativní metody v porodnictví v České republice a v Polsku - Podulka, Paulina Agata (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá tématem alternativních metod v porodnictví ve dvou sousedních zemích, v České republice a v Polsku. Alternativní metody v porodnictví jsou v dnešní době velmi oblíbené. Po letech medikalizace a klasických postupů v porodnictví ženy znovu objevují tajemství přirozeného porodu. Nejdůležitější myšlenkou alternativního porodnictví je návrat k přirozenému porodu a k respektování přání rodičky.
Alternative methods in obstetrics in Czech Republic and Poland
Keywords: alternativní metody; nefarmakologické metody tišení bolesti; porodní asistentka; přirozený porod; alternative methods; non-pharmacological methods of pain relief; midwife; natural childbirth