Územně rozvojové problémy chatových osad v okrese Jihlava a jejich řešení - Nováková, Blanka (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá chatařením v území okresu Jihlava, především jeho rozvojovými problémy. Práce navazuje na diplomovou práci Martina Hadravy, který v řešeném území zmapoval rozložení chatových osad a provedl typizaci osad a jednotlivých chat. Tato bakalářská práce zahrnuje diskuzi s literaturou věnovanou druhému bydlení, charakteristiku řešeného území, vyhodnocení terénního průzkumu chatových osad, vyhodnocení dotazování chatařů na problémy chataření v jednotlivých chatových osadách a analýzu řízených rozhovorů s pracovníky veřejné správy o problémech chataření v územích, která spravují. Jednotlivé problémy chatových osad byly zjištěny na základě řízených rozhovorů a terénního průzkumu v okrese Jihlava. Nakonec proběhly návrhy řešení některých těchto problémů.
Issues of territorial development in the Cottage settlements of the Jihlava district and their solutions.
Keywords: druhé bydlení; chataření; chatová osada; geografie rekreace; individuální rekreace; územní rozvoj; okres Jihlava; second housing; cottage occupation; cottage settlements; geography of tourism; individual recreation; development of territory; District Jihlava