Stres a jeho zvládání u sociálních pracovníků v nízkoprahových zařízeních - Čurdová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá stresem a jeho prevencí u sociálních pracovníků v nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež. V teoretické části se nejprve zabývám popisem nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež. Déle popisuji metody, formy a kompetence sociálního pracovníka v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež. V druhé polovině teoretické části jsem se zaměřila obecně na stres, jeho důsledky a psychohygienu. V praktické části provádím výzkum, kde porovnávám poznatky z teoretické části s jeho výsledky a v závěru práce jej zhodnotím. Výzkum provádím formou kvalitativního výzkumu pomocí polostrukturovaných rozhovorů, které jsem vedla s pracovníky nízkoprahových zařízení pro děti a mládež.
Stress and its coping of social workers in low-threshold facilities
Keywords: děti; mládež; sociální pracovník; nízkoprahová zařízení; stres; zvládání stresu; children; youth; social worker; low - threshold facilities; stress; stress management