Péče o děti s narušenou komunikační schopností v podmínkách běžné mateřské školy. - Buchalová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo zjistit, jak je v současné době pečováno o děti s NKS v podmínkách běžné mateřské školy. V teoretické části jsem se podrobněji zabývala vymezením pojmu komunikace, vývojem lidské řeči od narození do období předškolního věku a definováním poruch komunikačních schopností u dětí navštěvujících běžnou mateřskou školu. V praktické části jsem analyzovala výsledky dotazníkového šetření, rozhovoru, pozorováni a zhodnotila, zda-li je péče o děti s NKS v podmínkách běžné mateřské školy dostačující.
Care of children with communication disability in regular nursery school conditions
Keywords: Hra; logopedie; komparace; kompetence; komunikace; komunikační prostředky; patologie; poznávací procesy; prevence; RVP PV; ŠVP PV; rodina; role pedagoga; řeč; škola; životní princip.; Children{\crq}s play; speech therapy; comparison; competence; communication; communicative devices; pathology; cognitive processes; prevention; Framework Education Programme for Preschool Education; School Curriculum for Preschool Education; family; teacher{\crq}s role; speech; school; life principle.