Spokojenost zaměstnanců ve státní správě - Zajícová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je prostřednictvím analýzy výstupů z vyplněných dotazníků určení míry spokojenosti zaměstnanců ve státní správě. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou vymezeny jednotlivé pojmy, jako jsou veřejná a státní správa, organizace, lidské zdroje, motivace a především spokojenost zaměstnanců. Druhá část práce je zaměřena na analýzu jednotlivých definovaných výstupů z dotazníků a jejich vyhodnocení. Součástí práce jsou i navržená doporučení a postupy, prostřednictvím kterých je možné dosáhnout vyšší spokojenosti zaměstnanců a efektivnějšího využití lidských zdrojů ve státní správě.
Employee satisfaction in the state administrative
Keywords: Státní správa; lidské zdroje; motivace; spokojenost zaměstnanců; State administration; human resource; motivation; employees satisfaction