Laboratorní manipulátor pro manipulaci se vzorky - Studený, Michal (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce pojednává o návrhu technického řešení a následném sestrojení laboratorního manipulátoru. Mezi hlavní aspekty a cíle patří řešení konstrukce, výběr vhodného pohonu (motorů), senzorů, řídící jednotky a jiných součástí mechanismu. Další částí projektu je napsat program, který bude po nahrání do mikrokontroléru celý manipulátor řídit. Manipulátor je schopný uchopit předmět a přemístit nebo ho přidržet v požadované pozici. Díky čidlům a přesnému řízení motorů je možné tyto úkony opakovat v naprogramovaných cyklech. Hlavní důraz je kladen na funkčnost a dosažené parametry manipulátoru.
Laboratory manipulator for sample handling
Keywords: Laboratorní manipulátor; robotický manipulátor; robotika; dip coater; krokové motory; mikrokontrolér; Arduino; senzory; modelářské servo; Laboratory manipulator; robotic manipulator; robotics; dip coater; stepper motors; microcontroller; Arduino; sensors; RC servo