Výtvarné řešení fragmentů křížové cesty v dané krajině. - Rücker, Hanuš (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se skládá z nastínění významu křížové cesty jak z hlediska výtvarného chápání, tak i z hlediska duchovního uvažování. V úvodu je stručně popsána historie a postavení náboženství ve společnosti, náhled na lidovou zbožnost a problematiku křížových cest, poukázáno je také na pašijový cyklus, moderní pojetí křížových cest a samotnou křížovou cestu v pojetí Mikuláše Medka a Karla Stádníka. Praktická část se zabývá tvorbou vlastního návrhu vybraných zastavení křížové cesty, které jsou následně umístěny do prostoru vybrané lokality na Prachaticku.
Art Direction Fragments of the Crusade in the Given Region
Keywords: křížová cesta; genius loci; tvorba artefaktu; The Crusade; genius loci; creation of artefact