Měření a vyhodnocení produkce emisí plynů ve vybraném provozu chovu drůbeže a návrhu na jejich snižování při využití nanotechnologie. - Kubáň, Svatopluk (Jihočeská univerzita, 2014)
Zemědělství je považováno za jedno z největších hrozeb pro životní prostředí. Má vliv na všechny jeho části ? tedy na atmosféru, pedosféru i hydrosféru. Cílem této práce je změřit koncentraci amoniaku, oxidu uhličitého, oxidu dusného, metanu, vodních par a sirovodíku pomocí fotoakustického přístroje INNOVA 1412 u chovu kuřat na maso. Měření probíhá na farmě v Čekanicích. Dále je v práci návrh na snížení emisí plynů a to pomocí nanotechnologií a přístroje Envirolyte.
Measurement and evaluation of emissions of gases in the selected operating poultry and design to reduce them in the use of nanotechnology.
Keywords: INNOVA 1412; Envirolyte; životní prostředí; amoniak; INNOVA 1412; Envirolyte; environment; ammonia