Londýn viktoriánské doby v perspektivě Charlese Dickense - Homzová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce nejprve stručně charakterizuje osobnost významného anglického romanopisce v kontextu viktoriánské literatury a zaměří se na sociální problematiku období 19. století a na její odraz v literatuře Charlese Dickense. Jádro práce se soustředí na Dickensův popis Londýna v kontrastu s prostředím venkova a případně zobecní postupy v líčení prostředí a krajiny na základě romantického a realistického principu tvorby.
Victorian London through the Perspective of Charles Dickens
Victorian London through the Perspective of Charles Dickens
Keywords: Charles Dickens; Londýn; venkov; Vánoční koleda; viktoriánská společnost; Charles Dickens; London; rural environment; A Christmas Carol; Victorian society