VYUŽITÍ MODELOVÉHO ŽIVOČIŠNÉHO TAXONU V PŘÍRODOVĚDNÉ VÝCHOVĚ V MATEŘSKÉ ŠKOLE - Kačerová, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce bylo využít savce jako didaktický model pro seznamování dětí s přírodou a rozvíjení pozitivního vztahu dětí k živé i neživé přírodě. Součástí práce je návrh vzdělávací nabídky, která byla rozpracována do sedmi integrovaných bloků podle vybraných řádů savců. Ke všem tématům byly navrženy pracovní a grafomotorické listy a další pomůcky pro děti předškolního věku.
Use of Selected Animal Taxon in the Life Science Preschool Education.