Porovnání plánů péče vybraných národních parků Evropy. - Effenberková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce hodnotí plány péče tří ze čtyř českých NP a jejich přeshraničních partnerů z hlediska zákonného rámce, struktury, závaznosti a následně vyhodnocuje jejich plnění. Cílem práce je podat stručný přehled o způsobech péče o území NP uplatňované v jednotlivých NP, hlavních činnostech správ NP a metodách spolupráce mezi NP.
The Comparison of the Management Plans of Selected European National Parks.
Keywords: Národní park; plán péče; porovnání; National Park; Management Plan; Comparison