Rizika spojená s nákupem nemovitosti - Derková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na proces nákupu nemovitosti a rizika s ním spojená. V práci jsou nadto popsány úkony dotčených osob a institucí, způsob oceňování nemovitostí založený na tržním principu, stejně jako možnosti financování jejich nákupu. Práce taktéž analyzuje trh s nemovitostmi v Českých Budějovicích a pojmenovává rizika plynoucí z nabytí nemovitosti pořízené ve vybrané městské lokalitě. V závěru jsou navrhnuty způsoby eliminace pojmenovaných rizik.
Risks Associated with the Purchase of Real Estate
Keywords: trh; daň z nabytí nemovitých věcí; oceňování nemovitosti; financování; riziko; market; real estate transfer tax; evaluation of immovable; financing; risks