Aplikace metody geodetické a GNSS během vytyčování pozemkových úprav. - Podroužek, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce na téma ?Aplikace metody geodetické a GNSS během vytyčování pozemkových úprav? se zabývá tématem vytyčování podrobných bodů pozemků s využitím klasické geodetické metody a metody využívající technologii GNSS. Srovnání použitých metod se zaměřuje především na produktivitu měřických prací, efektivnost a přesnost. Počáteční přípravné práce obnášely zhodnocení bodového pole a rekognoskaci. Následně byla vytvořena měřická síť pomocných bodů pro geodetickou metodu. Konečné vytyčení podrobných bodů bylo provedeno jak metodou geodetickou, tak metodou GNSS za využití permanentní stanice Czepos. Přesnost určení souřadnic byla vztažena ke střední souřadnicové chybě. Vytyčené podrobné body sloužily k realizaci pozemkových úprav.
Application of geodetic and GNSS method during setting out of Land adjustment.
Keywords: Bodové pole; vytyčování; porovnání; přesnost; geodeticky; GNSS.; Field points; setting-out; comparison; accuracy; geodetic; GNSS.