Tvorba datového modelu vybrané agendy ekonomického informačního systému podniku - Soukup, Josef (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této diplomové práce je analýza vybrané agendy podniku a tvorba konceptuálního a fyzického datového modelu informačního systému pro tuto agendu na vybraném databázovém systému. V práci jsou popsány informační a databázové systémy včetně jejich vlastností. V práci jsou popsány metody a postupy při tvorbě datového modelu. Práce se zaměřuje na skladové hospodářství výrobního úseku zaměřeného na kamenné parapety. Práce se zaměřuje na zachycení reality z prostředí malé kamenické firmy z Jihočeského kraje do datového modelu. Na datovém modelu jsou použity metody a postupy pro zajištění konzistence a integrity dat. Dále je v práci testována funkčnost vytvořeného datového modelu na webové platformě bit.io podporující PostgreSQL.
Creation of a data model of a selected agenda of the company's economic information system
Keywords: informační systém; datový model; spouštěč; procedura; byznys proces; případ užití; normalizace databáze; ERP; SQL; BPMN; information system; data model; trigger; procedure; business process; use case; database normalization; ERP; SQL; BPMN