Potraviny a zaručené tradiční speciality francouzské provenience - Kožená, Alena (Jihočeská univerzita, 2008)
Téma této bakalářské práce zní: Potraviny a zaručené tradiční speciality francouzské provenience. Zaměřuje se na problematiku garantovaného původu potravin evropské provenience, která je v současné době aktuální v souvislosti s ochranou tradičních výrobků a současně se snahou o lepší informovanost spotřebitelů a důrazem na kvalitu potravin. Práci lze rozdělit do dvou základních částí. První část se zabývá historií označení garantovaného původu potravin, legislativními základy i současnými typy označení včetně procesu jejich přidělování. Druhá část se orientuje na výrobky francouzské provenience pocházející z oblasti jihovýchodní Francie a z ostrova Korsika.
Foodstuffs and traditional specialities guaranteed produced in France
Keywords: Chráněné označení původu; Chráněné zeměpisné označení; Zaručená tradiční specialita; Protected designation of origin; Protected geographical indication; Traditional speciality guaranteed