Používání a vliv Instagramu na dívky v rané adolescenci - Bzonková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá příležitostmi, které internet poskytuje zejména dospívajícím jedincům. Práce poskytuje přehled o příležitostech, které jim internet nabízí. Dále o popularitě, ekonomickém fungování a rizicích sociálních sítí, ve vztahu k psychologickému vývoji adolescentů, se zaměřením na sociální síť Instagram. Praktická část se zaměřuje na vliv a používání Instagramu dívkami v rané adolescenci. Tuto část tvoří čtyři hlavní výzkumné okruhy, vycházejících z odpovědí dotazovaných dívek. Formou polostrukturovaného rozhovoru se zde zjišťuje, jaký postoj zaujímají k Instagramu, jaké funkce rády využívají, jakým způsobem se zde projevuje jejich dospívající osobnost, popř. jaká zde vnímají rizika a další. Rozhovory poskytly zajímavé zkušenosti dívek mj. o tom, jak se změnilo, či nezměnilo jejich používání Instagramu od jeho založení a během karantény.
The Influence of Instagram on Girls and their Usage it in Early Adolescence
Keywords: Internet; Online; Sociální sítě; Instagram; Tweens.; Internet; Online; Social Network Sites; Instagram; Tweens.