Lidské zdroje a jejich řízení ve vybraném podniku - Rinthová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je analyzovat a zhodnotit současný stav řízení lidských zdrojů ve vybraném podniku. Práce je zaměřena na proces vytváření a analýzy pracovních míst, plánování lidských zdrojů, získávání a výběru pracovníků, a také řízením pracovního výkonu. Hlavním záměrem je popsat jednotlivé možné metody a přístupy k vybraným personálním činnostem a porovnat je s postupy popsanými v odborné literatuře. Následně byla představena vybraná společnost HEYCO WERK ČR s.r.o. jako celek a provedena důkladnější analýza výše uvedených procesů v rámci společnosti. Ke zhodnocení současné situace byl zpracován dotazník, rozhovor s majitelem a prostudování poskytnutých materiálů. A následně byly doporučeny změny ke zlepšení stávajícího chodu společnosti.
Human Resources and Their Management in a Selected Company
Keywords: řízení lidských zdrojů; plánování lidských zdrojů; nábor; výběr zaměstnanců; řízení pracovního výkonu; hodnocení zaměstnanců; human resource management; human resource planning; recruitment; selection of employees; management and work performance; assessment of employees