Zánik Základní školy J. A. Komenského v Písku - Procházka, Aleš (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá zánikem Základní školy Jana Amose Komenského v Písku. V šesti kapitolách jsou postupně představeny dějiny města Písku a píseckého školství, vznik vzdělávací instituce na Alšově náměstí a významné události, které měly vliv na fungování školy od počátků až do konce 20. století. Práce sleduje příčiny návrhu na zrušení a cestu zániku Základní školy J. A. Komenského, ale také popisuje budoucnost školní budovy, která byla přestavěna na novou městskou knihovnu a písecké centrum vzdělávání. Práce především analyzuje dochované prameny - kroniky a úřední dokumenty.
The end of the primary school of J. A. Komensky in Písek
Keywords: Základní škola; J. A. Komenský; Písek; Městská knihovna; historie; regionální dějiny; politické a společenské události; 20. století; 21. století; Primary school; J. A. Komensky; Písek; Public library; history; regional history; political and societal events; 20th century; 21st century