Lyrika Jaromíra Boreckého v kontextu lumírovské generace - Čásenská, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se bude zabývat interpretací lyriky Jaromíra Boreckého na základě jeho vybraných textů. Pokusí se stanovit vývojové místo básníka v rámci lumírovské generace a také specifikovat poměr Jaromíra Boreckého jako epigona k Jaroslavu Vrchlickému. Součástí práce bude také analýza jazykových prostředků, tj. poetiky Jaromíra Boreckého. Cílem bude také zhodnotit dosavadní stav poznání o básníkovi v odborné literatuře, tj. zachytit jeho recepční ohlas v české literární historiografii.
Lyrics of Jaromír Borecký in the context of the Lumír´s generation