Experimentální stanovení toku tepla půdou nebo umělým substrátem pomocí čidla HFP01SC - Váňa, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce si klade za cíl popsat metodu měření toku tepla substrátem nebo půdou pomocí samokalibrovatelného čidla tepelného toku HFP-01SC (Hukseflux, Holandsko) a potvrdit vhodnost jeho použití. V neposlední řadě by měla být návodem k aplikacím s použitím tohoto čidla. Tato práce by měla být přínosem oborům zabývajícím se z různých důvodů měřením toku tepla v substrátu nebo půdě.
Experimental heat flux declaration through soil or artifikal substrate using HFP01-SC sensor
Keywords: tepelný tok; písek; rašelina; Hukseflux; heat flow; sand; peat; Hukseflux