Specifika mluvy matek malých dětí - Ašková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce navazuje na mou bakalářskou práci, ve které byl popsán mateřský slang. Diplomová práce je zaměřena na provedení výzkumu mluvy matek malých dětí, tj. užívání specifických výrazů a jazykových prostředků, které matky používají při internetových diskuzích v příslušných debatních fórech či na webových stránkách. Diplomová práce si klade za cíl vytvořit dotazník a stanovit si pět hypotéz. V první části práce je popsána metodika tohoto výzkumu, v další jsou prezentována data získaná dotazníkovým šetřením. V následující části jsou ověřovány hypotézy a je zde popsán postup při testování hypotéz. Příloha zahrnuje dotazník a tabulku kritických hodnot, která specifikuje data, se kterými se počítá při ověřování hypotéz.
The Specifics of Speech From Mothers With Young Children
Keywords: komunikace na internetu; slang; mateřský slang; kvantitativní výzkum; Chí-kvadrát test; testování hypotéz; communication on the Internet; slang; maternal slang; quantitative research; Chi-squared test; hypotheses testing