Vývoj územního plánování ve vybrané obci - Kohoutová, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá vývojem územního plánování ve vybrané obci. Jako lokalita bylo vybráno město Sezimovo Ústí. V první části práce byla popsána historie územního plánování, jeho definice, nástroje, legislativní zajištění a popis procesu územního plánování. Druhá část práce se zabývá popisem Sezimova Ústí, popisem jednotlivých zkoumaných územních plánů a jejich vzájemným porovnáním. Na závěr byly navrženy změny a úpravy platného územního plánu.
Development of urban planning in selected municipality
Keywords: územní plánování; územní plán; Sezimovo Ústí; stavební zákon; urban planning; urban plan; Sezimovo Ústí; building law