Soubor map pro práci samosprávy obce Vodňany - Hornych, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je vytvoření souboru map pro práci samosprávy obce Vodňany. Všechny mapové výstupy jsou vytvořeny podle rozhovoru se zastupiteli města tak, aby byly skutečně užitečné v každodenní práci. Součástí práce není charakteristika vybraného území z důvodu specifičnosti práce, která je zaměřena především na praktickou část. Teoretická část začíná samotnou problematikou geografických informačních systému (GIS), bez kterého by mapy nebyly vytvořeny. Dále práce pokračuje historií GIS, komponenty a daty. Po kapitole s problematikou následuje kapitola zaměřující se na GIS obce, ve které je nastíněno, jak by geografický informační systém obce měl být tvořen. Tvorba další kapitoly již byla důležitá i pro praktickou část práce. Je zaměřena na data pro účely tvorby atlasu. Zahrnuje analogová a digitální data, která má k dispozici městský úřad, a také veřejné databáze. Poslední kapitolou je metodika, která se věnuje tvorbě jednotlivých mapových listů.
The set of maps for workers of local government of city Vodňany.
Keywords: Soubor map; mapa; Vodňany; samospráva; GIS; Set of maps; maps; Vodňany; self-government; GIS