Analýza mléčné užitkovosti ve vybraném stádě dojeného skotu - Pavlíková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této práce bylo zpracovat literární přehled o mléčné užitkovosti dojnic a především o ukazatelích a hlavních faktorech, které ji ovlivňují. V praktické části bylo za cíl vyhodnotit mléčnou užitkovost ve vybraném stádě dojeného skotu a z výsledků vyvodit závěr a doporučení.
Analysis of milk yield in a selected herd of dairy cattle
Keywords: dojnice; mléčná užitkovost; holštýnské plemeno; věk při 1. otelení; dairy cows; milk yield; Holstein breed; age at 1st calving