Regionální trh vybranými bio komoditami: bio maso - Leštinová, Iva (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá ekologickou živočišnou produkcí v Jihočeském kraji. Cílem diplomové práce byla analýza jihočeské ekologické masné produkce, produkce masa, vajec a medu a distribuce daných biokomodit. Prostřednictvím zpracování dat z databáze ÚZEI a dotazníkového šetření realizovaného na úrovni ekologických zemědělců hospodařících v Jihočeském kraji s platným certifikátem pro masnou produkci byl zhodnocen vývoj a současná tržní situace bio masné produkce v Jihočeském kraji.
Market of selected organic commodities (organic meat)
Keywords: Ekologická farma; ekologický zemědělec; bioprodukt; biopotraviny; právní předpisy; dotace; ekologické certifikace; kontrolní organizace; ekologické zemědělství; koně; drůbež; ovce; kozy; skot; ryby; včely; produkce masa; produkce masných výrobků; produkce vajec; produkce medu; porážka zvířat; distribuce; marketing výzkum.; Organic farm; organic farmer; organic product; organic food; legislation in force; subsidy; organic certification; monitoring organization; enviromental farming; horses; poultry; sheep; goats; cattle; fish; bees; meat production; production of meat products; egg production; honey production; slaughter of animals; distribution; marketing research.