Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež - motivy využívání jejich služeb klienty - Rachačová, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá motivy, které klienty nízkoprahových zařízení pro děti a mládež (NZDM) přivedou do těchto zařízení, proč se do klubů vrací a co je na činnosti těchto klubů nejvíce přitahuje. Pokusila jsem se odpovědět i na otázky, které se týkají využití služeb psychologů a sociálního poradenství, které NZDM klientům nabízejí, zda tyto služby klienti využívají a zda jim vyhovuje odborná pomoc v této podobě.Výsledky této práce se dají použít k zefektivnění služeb, které NZDM nabízejí a ke zvýšení motivačních faktorů, které by mohly klientům pomoci najít cestu a požádat v případě potřeby o pomoc a radu.
Low-threshold centers for children and youth - the motives for using their client services
Keywords: nízkoprahová zařízení pro děti a mládež; rizikové chování u dětí a mládeže; klienti NZDM; krize; emoce; low-threshold facilities for children and youth; risky behaviors of children and youth; clients of low-threshold centres; crises; emotions; motivations