Architektonické bariéry ve veřejnoprávních budovách pro osoby s tělesným postižením - komparace dvou lokalit (České Budějovice, Jihlava) - Průchová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá objasněním základní terminologie, definuje tělesné postižení a popisuje legislativu České republiky, která řeší problematiku architektonických bariér. V praktické části se věnuje mapování bariér popisnou metodou ve zvolených městech České Budějovice a Jihlava. Na základě získaných údajů, jejich komparací, lze hodnotit snahu obou lokalit odstraňovat bariéry v přístupu a pohybu ve veřejnoprávních budovách.
Architectural barrier in public places for disabled people - comparison localities (České Budějovice and Jihlava)
Keywords: zdraví; handicap; tělesné postižení; architektonické bariéry; legislativa; health; handicap; disability; architectural barriers; legislation