Etický kodex u Policie České republiky - Holub, Pavel (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá etickým kodexem u Policie České republiky. Jsou zde popsány obecné pojmy etiky, profesní etiky, morálky a etického kodexu. Dále jsou zde vysvětlena specifika Policie ČR, její role ve společnosti a také detailně popsán samotný etický kodex PČR. Jsou zde vysvětleny důvody, proč je dodržování etického kodexu důležité a jaké jsou příčiny jeho porušení. V praktické části bylo cílem práce vyhodnotit data z dotazníků vyplněných od příslušníků Policie ČR zaměřené na znalost etického kodexu PČR.
The Code of Ethicsof the Police of the Czech Republic
Keywords: Etický kodex; Policie ČR; etika; morálka; neetické chování; code of ethics; Police of the Czech Republic; ethics; morality; unethical behaviour