Nástroje měnové a úvěrové politiky ČR a jejich vliv na ekonomiku země - Ďurišová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce povede k seznámení nástrojů měnové politiky, které Česká národní banka používá k naplnění hlavního cíle, nahlédne do historických kořenů vývoje měnové politiky. Za cíl práce je stanoveno objasnění a zanalyzování nástrojů České národní banky. Dalším cílem je prostřednictvím nástrojů měnové politiky zanalyzovat a zhodnotit jeden z hlavních úkolů ČNB - péče o cenovou stabilitu. Velká pozornost je soustředěna na charakteristiku ČNB. Praktická část se zaměřuje na srovnání vývoje úrokových sazeb s vybranou ochodní bankou, ČSOB,a.s.
Instruments of monetary and credit policy and their influence on country´s economy
Keywords: bankovnictví; měnová politika; cenová stabilita; cílování inflace; úrokové sazby; banking system; monetary policy; price stability; rates of interest