Nová sociální politika ve vybraném prostředí - Jarošová Smudková, Marcela (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé diplomové práce je specifikace projevů nové sociální politiky a její aplikace v konkrétním prostředí. Součástí sociální politiky jsou sociální služby, které všude v Evropě procházejí na přelomu milénia dynamickým vývojem. Se stárnutím populace a změnami na trhu práce se formální systémy pečovatelských služeb dostávají do popředí zájmu sociální politiky. Modernizace sociálních služeb je proto jedním z nejdůležitějších témat, kterým Evropa v současné době čelí. Součástí většiny modernizačních snah je hledání rovnováhy mezi dostupností služeb, jejich kvalitou a finanční udržitelností systémů. Dotazníkové šetření se týkalo především informovanosti o sociálních službách a jejich využívání.
New social policy choice environment.