Vliv různého managementu horských smrčin Šumavy na společenstva mnohonožek a stonožek. - Velíšek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce je psána jako grantová žádost, která si klade za cíl popsat společenstva půdních bezobratlých s důrazem na mnohonožky a stonožky na vybraných lokalitách v NP Šumava v oblasti Březníku. Sledované plochy se nacházejí na území postiženém kůrovcovou kalamitou, kde byla následně aplikována asanace porostů nebo byly porosty ponechány samovolnému vývoji.
The impact of different management of mountain spruce forests in the Šumava Mts. on the communities of millipedes and centipedes.
Keywords: Šumava; mnohonožka; stonožka; Šumava Mts; millipedes; centipedes