Les mots composés VN en français contemporain: analyses de corpus (frWac) - Kohoutová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Předmětem této diplomové práce jsou kompozita typu V-N (casse-noisettes) a jejich výskyt v korpusu frWac. Prvním cílem této práce je popsat proces kompozice obecně a francouzská kompozita, a to konkrétně kompozita V-N. Druhým cílem je ověřit jejich stav v korpusu frWac a popsat jejich sémantické a morfosyntaktické vlastnosti. Práce je rozdělena na dvě části: teoretickou a praktickou. V první části budou vymezeny teoretické pojmy týkající se problematiky procesu kompozice a kompozit ve francouzštině a charakteristika VN kompozit. Praktická část obsahuje kvantitativní a kvalitiativní analýzy v korpusu frWac. Předmětem zkoumání jsou kompozita VN s ohledem na jejich morfosyntaktické a sémantické vlastnosti.
The V-N compounds of the present-day French: corpus analysis (frWac)
Kompozita typu V-N (casse-noisettes) v korpusu FrWac
Keywords: kompozice; kompozita VN; morfologie; syntax; sémantika; korpusová analýza; composition; V-N compounds; morphology; syntax; semantics; corpus analysis