Znalosti přírodnin u žáků 1. stupně ZŠ vzhledem k obsahu učebnic nakladatelství Fortuna - Sýkorová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce zjišťuje prostřednictvím didaktického testu znalosti vybraných přírodnin u žáků 5. ročníku 1. stupně základní školy. Součástí diplomové práce je analýza řady učebnic přírodovědy a prvouky nakladatelství Fortuna. Diplomová práce byla řešena v rámci projektu GA JU č. 065/2010/S. Vedoucí diplomové práce: Mgr. Jan Petr, Ph.D. Katedra biologie
The knowledge of products of nature in the group of pupils of the Primary school in Relation to the Content of Schoolbooks of the Fortuna Publishing House
Keywords: znalosti; přírodnina; Fortuna; Fortuna Publishing House; knowledge; products of nature