Strategie Employer Brandingu - Šubová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce si klade za cíl zhodnocení systému Employer Brandingu a formulace strategického přístupu včetně navržení strategie vedoucí ke zlepšení současného stavu ve vybrané organizaci. V teoretické části se práce věnuje upřesnění pojmů spojených s budováním značky zaměstnavatele, definici nástrojů a možnosti měření Employer Brandingu a popisu sociálních sítí. V praktické části je provedena analýza současného stavu Employer Brandingu ve vybrané organizaci, analýza dotazníkových šetření, analýza využívání profilů na sociálních sítích, analýza SWOT, která je vyhodnocena pomocí metody párového srovnání za pomoci Fullerova trojúhelníku. Výstupem práce jsou tři navržené strategie, z nichž je na základě výsledků nejvhodnější podrobněji vypracována a doporučena.
Employer Branding Strategy
Keywords: Strategické řízení; Budování značky zaměstnavatele; Hodnotová nabídka zaměstnavatele; Firemní kultura; Sociální sítě; Strategic management; Employer branding; Employer value proposition; Corporate culture; Social media