Kvantitativní a kvalitativní prostorová distribuce lůžkových kapacit a doprovodných služeb ve vymezeném území Českokrumlovska - Kochová, Monika (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá kvantitativní a kvalitativní prostorovou distribucí lůžkových kapacit na území Regionálního svazku obcí Vltava se zaměřením na doprovodné služby poskytované v rámci ubytování. První část se věnuje literární rešerši, ve které je vymezen pojem cestovní ruch a na něj navazující teorie služeb cestovního ruchu. Další část stanovuje cíle a metodiku zpracování. Následující kapitoly jsou zaměřeny na praktický úsek práce, v němž je nejprve popsána charakteristika území a na ní navazuje analýza lůžkových kapacit, která je zpracována z dat získaných vlastním šetřením a porovnává kvantitu a kvalitu ubytovacích zařízení na daném území. V závěrečné části je vysvětlena časoprostorová souvislost rozložení lůžkových kapacit v období před r. 1990 a po r. 1990.
Quantitative and qualitative spatial distribution of accommodation capacity and attendant services in the alloted area of the region of Český Krumlov
Keywords: cestovní ruch; ubytovací služby; doprovodné služby; tourist trade; accommodation services; attendant services