Individuální značení obojživelníků zastřiháváním prstů a jeho vliv na přežívání - Vodrážková, Magda (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá značením obojživelníků. Nejvíce se zaměřuje na metodu zastřihávání prstů, její aplikaci na jednotlivé druhy obojživelníků a vliv této metody na jejich přežívání. Práce rovněž obsahuje souhrn různých technik značení používaných u obojživelníků. Porovnává jejich výhody a nevýhody a také obsahuje srovnání těchto metod.
Toe-clipping in amphibians and its effect on survival
Keywords: značení obojživelníků; zastřihávání prstů; marking amphibians; toe clipping