Nástavba, přístavba a stavební úpravy hasičské zbrojnice v Borovanech - Nýdl, Jakub (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem diplomové práce je reálný záměr nástavby, přístavby a stavebních úprav hasičské zbrojnice v Borovanech. Literární část práce je zaměřena na čtyři témata. Nejprve je to proces schvalování staveb a obsah potřebné dokumentace dle platné české legislativy. Dále je popsána posloupnost nutných prací, která předchází rekon-strukcím staveb. Třetím tématem jsou rostoucí požadavky na požární zbrojnice z hlediska vývoje požární techniky. Posledním tématem jsou dotační tituly, které lze v oblasti požární ochrany čerpat. V kapitole výsledků je analyzován současný stav objektů, podrobně popsáno navrhované řešení a posouzen vhodný dotační titul pro uvažovaný záměr. Zaznamenání současného stavu bylo provedeno také fotodoku-mentací, která je přílohou práce. Hlavním výstupem kvalifikační práce je zpracování textové i výkresové části dokumentace pro udělení územního rozhodnutí dle platné vyhlášky.
Building modifications and extensions of firehouse in Borovany
Keywords: hasičská zbrojnice; dobrovolní hasiči; rekonstrukce; dotace EU; firehouse; volunteer firemen; building renovation; EU funding