Posouzení malé mechanizace pro úpravu a údržbu travních ploch dle zvolených exploatačních ukazatelů. - Zeman, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
V práci je vytvořen ucelený přehled malé mechanizace pro údržbu a úpravu travních ploch. Každému druhu malé mechanizace je věnovaná kapitola s podrobným popisem stroje a práce s ním. Poté je vypracována analýza exploatačních, energetických, ekonomických a environmentálních ukazatelů. Práce předkládá výsledky z měření zvolených ukazatelů konkrétních pěti žacích strojů a porovnává je vzájemně mezi sebou. V závěru je uvedeno vyhodnocení, ke kterému jsem při měření dospěl.
Appraisal of small mechanization for adjustment and maintaining grass surfaces according to chosen exploitation indicators.
Keywords: malá mechanizace; exploatační ukazatele; trávník; travnaté plochy; sekacka; small machinery; exploitative indicators; grass; grass surfaces; mower