Problematika výskytu poruch strojů pro předseťovou přípravu půdy. - Černý, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
U strojů pro zpracování půdy využívajících drobící a pěchovací válce dochází k častým poruchám jejich ložisek. Na stroji SATURN 6 P byly sledovány možné příčiny poruch ložisek. Po jejich zhodnocení byly navrženy dvě varianty, jak nahradit nebo vylepšit v současnosti využívaná přírubová ložiska. V závěru jsou navržené konstrukce porovnány z finanční stránky s novým řešením, které představil současný výrobce stroje SATURN v průběhu vzniku této práce.
The issue of the occurrence of failures of machines for sowing soil preparation.
Keywords: stroje pro předseťovou přípravu půdy; kombinované kypřiče; poruchy ložisek; machines for soil preparation; combined cultivators; breakdowns of bearings