Kriminalita mladistvých a její prevence v obvodním oddělení Policie ČR Plzeň 1 - Weber, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce "Kriminalita mladistvých a její prevence v Obvodním oddělení Policie ČR Plzeň 1" je rozdělena do dvou částí teoretické a praktické. Teoretická část je souhrnem informací týkajících se kriminality mladistvých, ovlivňujících faktorů, příčin vzniku kriminality mladistvých, dále je v teoretické části komplexní pohled na trestnou odpovědnost mládeže a sankcionování mladistvých delikventů. Nechybí ani vývoj kriminality mládeže, konkrétně v období let 2011 2013. Dominantním článkem praktické části bakalářské práce je prevence a to se zaměřením na teritorium Obvodního oddělení policie Plzeň 1. Nechybí ani statistiky kriminality mládeže v Plzni, které jsou rozděleny podle jednotlivých oddělení a doplněné grafy.
Juvenile delinquency and its prevention in police district of Czech Republic in Plzeň 1
Keywords: Kriminalita; mladistvý; nezletilec; trestní odpovědnost mládeže; Crime; juvenile; juvenile; criminal lability youth