Analýza žákovských řešení matematických úloh jako příprava na tvorbu úloh Concept Cartoons - Kršková, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá metodou Concept Cartoons a kvalitativní analýzou dat ze získaných písemných prací žáků několika třetích tříd zaměřenou na různé postupy řešení matematický úloh. Analýza je zaměřená na řešení správná a nesprávná, častá i méně častá. Součástí práce je vytvoření několika úloh Concept Cartoons. V teoretické části je tato metoda popsána a je zmíněno, kdo stojí za jejím vznikem. Také jsou popsané slovní úlohy a početní operace sčítání, odčítání, násobení a dělení.
An analysis of student solutions of mathematical tasks as a preparation for posing tasks in the Concept Cartoon format
Keywords: Concept Cartoons; žákovská řešení matematických úloh; slovní úlohy; RVP ZV; Concept Cartoons; students solved mathematical tasks; word problems; RVP ZV