Průzkumové práce ve zvolené lokalitě jako podklad pro pozemkové úpravy - Trnková, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na průzkumové práce v katastrálním území Olešník, v souladu s platnou metodikou. První část obsahuje literární rešerši, zabývající se pozemkovými úpravami obecně. Další část uvádí, co je obsahem průzkumových prací a jejich vyhodnocení. V praktické části jsou již zpracovány výsledky průzkumových prací pro zvolené katastrální území. Práce popisuje poznatky z terénního průzkumu daného katastrálního území. Průzkum zahrnuje charakteristiku přírodních podmínek, popis území a hospodářské využití území. Dále obsahuje návrhy na opatření, které slouží ke zlepšení krajiny, především v oblastech dopravního systému, ochrany půdy, poměrů v oblasti vod, přírody a jejího vztahu k životnímu prostředí. Práce může být využita jako poklad pro komplexní pozemkovou úpravu.
Survey works in the selected territory as the basis for land consolidation projects
Keywords: pozemkové úpravy; průzkumové práce; katastrální území Olešník; charakteristika území; land consolidation; exploration works; cadastral area Olešník; characteristic of the area