Analýza konkurence - Řeřábek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu konkurence společnosti Zeelandia na českém trhu. V literárním přehledu je uvedena problematika týkající se situační analýzy, konkurence, analýzy konkurence, SWOT analýzy, SW analýzy a Porterova modelu pěti konkurenčních sil. V praktické části je vypracován seznam konkurentů, srovnání finančních ukazatelů, stanovení tržních podílů, SW analýza s bodovým ohodnocením, vytipování klíčových silných a slabých stránek a následné celkové vyhodnocení.
Competition analysis
Keywords: situační analýza; analýza konkurence; konkurence; SWOT analýza; SW analýza; Porterův model pěti konkurenčních sil; silné stránky; slabé stránky; tržní podíl; situational analysis; competition analysis; competition; SWOT analysis; SW analysis; Porter's five forces model; strengths; weaknesses; market share