Pokusy s jednoduchými pomůckami při výuce fyziky na ZŠ - Hrubý, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce "Pokusy s jednoduchými pomůckami při výuce fyziky na ZŠ" shrnuje problematiku použití pokusů v prostředí základní školy. Je zaměřena na vytvoření nenáročných pokusů a k nim navazujících pracovních listů pro výuky fyziky na druhém stupni. Pomůcky použité při pokusech jsou začleněny do soupravy - kufru. Práce se opírá i o zkušenosti z praktické činnosti - začlenění konkrétních pokusů do dvou vybraných témat ve výuce fyziky.
Experimemts with siple aids in teaching physics at primary schools
Keywords: základní škola; fyzika; pokusy; pracovní listy; jednoduché pomůcky; souprava pomůcek; návody pokusů; zařazení do výuky; primary school; physics; experiments; work sheets; simple aids; the integrated set; experiments instructions; integration in teaching