BLATSKÁ SVATBA - Davidová, Iva (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce je zaměřena na Veselsko-soběslavská Blata, která reprezentuje folklorní soubor Blaťácký soubor Ševětín. Jako jediný folklorní soubor z oblasti Veselí nad Lužnicí a Soběslavi vystupuje s pásmem ''Blatská svatba'', která se stala hlavní tezí této práce. Zpočátku se práce zabývá životem a kulturou blatského lidu. V další části práce je zachycena historie a současnost Blaťáckého souboru Ševětín. Zvláštní pozornost je věnována ''Blatské svatbě'', jak ji provádí Blaťácký soubor Ševětín.
BLATA WEDDING
Keywords: SVATBA; BLAŤÁCKÝ SOUBOR ŠEVĚTÍN; WEDDING; BLATA FOLKLORE GROUP IN ŠEVĚTÍN