Analýza sportovně-rekreačních aktivit v zázemí Novohradských hor - Šindelíř, Michal (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce analyzuje sportovně-rekreační aktivity a služby na území Novohradských hor a Novohradského podhůří a jejich potenciál do budoucna. Cílem práce dále bylo navržení opatření ke zlepšení situace v mikroregionu, tvorba produktu cestovního ruchu (návrh projektu cykloturistické naučné stezky) a tvorba marketingového mixu destinace. Na základě analýz destinace a terénního šetření, byly zodpovězeny dvě dopředu stanovené hypotézy. V práci byl též kladen důraz na zformulování pohledu na vývoj a propagaci mikroregionu.
Analysis of sports and recreational activities in the "Novohradske mountains" region
Keywords: Novohradské hory; cestovní ruch; služby; analýza; mikroregion; sportovně-rekreační aktivity; sportovně-rekreační zařízení; sport; rekreace; atraktivita cestovního ruchu; projekt; naučná stezka; cykloturistika; outdoorová aktivita; dopravní infrastruktura; destinace; marketingový mix; udržitelný cestovní ruch.; Novohradske mountains; tourism; services; analys; microregion; sports and recreational activities; sports and recreational facilities; sport; recreation; tourism attractivity; project; nature trail; cyclo-tourism; outdoor activity; traffic; destination; marketing mix; sustainable tourism.