Kultur und Öffentlichkeit am Beispiel des Egon Schiele Art Zentrums - Ondráček, Robert (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá vztahem mezi galerií a veřejností. V rámci zkoumání jsou zohledněny všechny aspekty, které jsou pro fungování galerie existenčně důležité. První část práce je zaměřena na ekonomickou stránku fungování galerií, přičemž je kladen důraz především na marketing a management. V další části se práce naopak zaměřuje především na sociální aspekty galerie. Vedle návštěvnického publika je také kriticky nahlíženo na dělení umělecké sféry na komerční a nekomerční a k závěru se výzkum zaměřuje na pojem "sociálně angažované umění". Poslední část práce hodnotí dosavadní výzkum na praktických příkladech, a to především na příkladu Egon Schiele Art Centra v Českém Krumlově.
Culture and public on the example of the Egon Schiele Art Center
Keywords: Egon Schiele Art Centrum; Management galerií; sociálně angažované umění; UNES-CO; kulturní turismus; umění; kultura; Egon Schiele Art Center; management of art galleries; socially engaged art; UNES-CO; cultural tourism; art; culture