Memoáromán v díle Pavla Kohouta - Hanousek, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zaměří na interpretaci vzpomínkových textů Pavla Kohouta, v nichž tento autor reflektuje dějinné události i své místo v nich. Metodologicky bude práce vycházet z teorie fikčních světů, bude se tedy rovněž zabývat vztahem fikčního a reálného univerza. Pozornost se zaměří na přelomová období autorova života, především na dobu totalitního komunistického režimu, včetně proměny ideového světa Pavla Kohouta.
Memoirs in the work of Pavel Kohout
Keywords: Pavel Kohout; memoáromán; interpretace; Pavel Kohout; memoirs; interpretation