Uspokojování potřeb obyvatel domu s pečovatelskou službou Vyšehrad v Českém Krumlově - Klacek, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Předmětem této práce je uspokojování potřeb seniorů žijících v Domě s pečovatelskou službou Vyšehrad v Českém Krumlově. Práce zkoumá nabídku pečovatelské služby a nabídku služeb zaměřených na zájmy obyvatel této instituce. Teoretická část se skládá z obecných informací týkajících se stáří a stárnutí člověka. Dalšími aspekty, kterými se tato práce zabývá jsou potřeby seniorů v období stárnutí, péče o seniory a pečovatelská služba sama o sobě. V návaznosti na teoretickou část se praktická část zabývá výlučně pečovatelskou službou v konkrétním zařízení a vztahem mezi věkem a potřebností pomoci v rámci lidských potřeb. Na základě výzkumu je možné říci, že když jsou potřeby člověka naplňovány na tak vysoké úrovni jako je tomu v případě Domu s pečovatelskou službou Vyšehrad v Českém Krumlově, mohou důchodci strávit i v domě s pečovatelskou službou radostné chvíle.
Satisfying needs of people living in the House with community care Service
Keywords: stáří; stárnutí; potřeby; uspokojování; péče; pomoc; pečovatelská služba; dům s pečovatelskou službou; nabídka; volný čas; the old age; aging; needs; satisfying; care; help; community care service; House with community care service; supply; leisure time